Category

New Audi Q8 E-Tron bekreftet for lansering i 2026

Audi vil legge til en rekke-topping av allelektrisk SUV til sin line-up i 2026 med en ny Q8 E-Tron-modell som vil erstatte den eksisterende e-tron off-roader i merkets line-up.
Den nye Audi Q8 E-Tron vil sannsynligvis være basert på den samme PPE-plattformen som vil underbygge den snart avdukede Q6 E-Tron; PPE utvikles i fellesskap av Audi og Porsche og vil enda mer utvikle merkets elektriske teknologi i premiumsegmentet, og bygger på Audis utvikling av E-Tron GT, som deler sin J1-plattform med Porsche Taycan.

Nye 2022 Audi A8: Storbritannias priser og spesifikasjoner avslørt

Det innebærer at den nye Q8 E-Tron vil inneholde et lignende 800-volts elektrisk system som de dyreste Audi og Porsche EVs, som er kompatibel med DC-hurtigladehastigheter på opptil 270 kW i henhold til Audis egen informasjon på plattformen. Avhengig av batteristørrelse (detaljer som ennå ikke er bekreftet), kan dette levere en avgift på fem til 80 prosent på mindre enn 25 minutter.
Annonse – Kort artikkel fortsetter nedenfor

Gitt at Q6 E-Tron sannsynligvis vil tilby i overkant av 380 mil med rekkevidde på full lading, avhengig av Q8 E-Trons batteristørrelse, kan det til og med formørke dette tallet.
De to SUV-ene vil sannsynligvis bruke de samme drivlinjene og kan overføre det dobbeltmotoriske, firehjulsdriftssystemet fra E-Tron GT. I denne bilen gir basismodellen 469bhp (eller 523 hk med overboost engasjert), mens en ytelsesfokusert RS-versjon kan matche RS E-Tron GTs 636bhp-utgang.
I motsetning til Q6 E-Tron (som vil bli satt sammen i Ingolstadt), vil Q8 E-Tron bli bygget på Audis anlegg i Brussel, som for tiden håndterer produksjonen av E-Tron og E-Tron Sportback SUV-er. Når e-tron-serien når slutten av livet i 2025, vil fabrikken bli gjenfortalt for å passe til den nye Q8 E-Tron og firmaets neste generasjons PPE-arkitektur.
Audi har ennå ikke gitt ut noen bilder av den nye Q8 E-Tron, men vi forventer at EV vil inneholde merkets EV-styling-signaler, inkludert slanke hodelykter, et tomt rist og tykke proporsjoner som vi allerede har sett på firmaets Minste elektriske SUV, den MEB-baserte Q4 E-Tron, samt spionbilder av den kommende Q6 E-Tron.

Forvent Audis nye flaggskip -SUV til å inneholde rikelig med avansert teknologi inne og en dristig ny design som kan hente inspirasjon fra firmaets barnebarnskonsept, og ta i bruk noen av funksjonene fra Audis nyutviklede MMI -berøringsløse reaksjonssystem. Dette tilfører gestkontroller for klimafunksjonene og øker mengden autonom chauffeur -støtteteknologi – potensielt så langt som et nivå 3 -system avhengig av lovgivning.
Klikk nå her for å lese alle de siste nyhetene på Audi Grandsphere -konseptet …